Igår på min älskade husgrupp så pratade vi lite om gemenskapen i tron och att vandra tillsammans och dela vittnesbörd.

Husgrupp

En husgrupp.  För dig redan vet vad en husgrupp är eller som tycker det var en superpedagogisk bild, kan hoppa till nästa stycke.

Snabb info: Husgrupp, annars kallad cellgrupp, är små grupper som möts på fritiden hemma hos någon/i lokal och diskuterar/filosoferar över begrepp, ber för ämnen och varandra, fikar, sjunger lovsång och spelar musik, mediterar, läser bibeln, dricker té etc. Om det lät som något mysigt som du gärna skulle vara med på eller något underligt som du gärna utforskar, så hoppas jag du kontaktar pastor Ulf! Han hjälper dig finna rätt (finns inriktning mot familj, internationellt och dessutom olika veckodagar). Ingen har på måndag och det är ju bra för då är ju Celebrate Recovery!

CR_blåbild

Att fira tillfrisknade, det är väldigt befriande och härligt. Typ såhär. För dig som vill känna den känslan kan läsa här nedanför, och för dig som är en Oldie Goldie på det området kan hoppa till nästa stycke ^^

Jaha, nu kanske det finns människor som undrar vad som Celebrate Recovery är? Ja, det är ju som det låter, människor med sår, bindningar och ovanor (barndomstrauman eller cigaretter eller att svära eller att räkna antalet steg människan tar under dagen t.ex. En människa kan ju ha oturen att lida av alla tre också) försöka komma till en punkt, genom att utforska svaren man finner genom bibeln, då man kan fira sin återhämtning! Precis som andra tolvstegsprogram så är det en nyutveckling direkt från USNDA (ursäkta Borat-skämtet.). Men, det jag egentligen skulle snacka om det var ju vittnesbörd och styrkan i att dela glädjeämnen och sorg och brottningar. Även om det också görs i husgrupp och Celebrate Recovery tänkte jag mest på kyrkorummet. Vi ska ju nämligen få ha turen och glädjen att  i överflöd få dela gemenskap och berättelser nu under vårterminen i Vineyard Umeå! Här är exempel på olika former människor ska agera ut sin guds närvaro i deras liv så att alla närvarande också kan erkänna dolda och förtryckta delar av oss själva och får låta Gud verka och befria oss även där! De reser långt och de är grannar:

Sjungandemänniskor

Sjungande människor

För de som är musik och sångintresserade och som gärna sjunger ut: Ni ser väl till att komma och höra lovsångslinjen framföra några riff 29/1? Eller som jag läste någon beskriva gudstjänster någon gång ”som ett stort karoeketillfälle”. Tankar

Funderingar

De fundersamma, som gärna hör varför och hur man försvarar kristen tro idag: Ni ser väl till att komma och bli övertygade, golvade eller bli än mer fundersamma av studentprästen Jesper Kronhamns besök 19/3? En man bevandrad i apologetik (försvaret av kristendomen). Rörelse

Rörelse, dans, konst, bön

Har man lite träsmak och är less på att kyrkorummet allt som oftast(allt för ofta) är en specifik kyrkobyggnad och vill ut och röra sig lite:

Ni passar väl på och rör er lite 9-14/3  när Veien Bibelskole kommer för att få oss ”vår kropp” att bli lite mer dansanta: ut i världen?

Röjer lite med bön när Bethel kommer på besök 5/4?

Om retreat lockar eller en trip till Köpehamn till Vineyard Nordic Summit för att bota myrorna i benen så finns de möjligheterna också!

Mycket, mycket spännande alltså!