Umeå Vineyard är en relativt liten och familjär församling. Några av de saker som utmärker oss är en livsnära gemenskap, ett starkt socialt engagemang och ansvarstagande, lovsång och tillbedjan samt att vi alltid vill söka Guds närvaro och övernaturliga vidrörande när vi möts. På den här hemsidan kan du läsa lite mer om vad vi tror, vad vi vill och vad vi gör. Du är varmt välkommen att komma och hälsa på oss och om du trivs finns plats också just för dig.

1999 flyttade 5 personer till Umeå för att plantera en Vineyardförsamling och några få år senare startades församlingen. Vi möts alltid varje söndag kl. 15:00 i Frälsningsarméns lokaler på Kungsgatan 47B. Varannan söndag firar vi gudstjänst tillsammans och de andra söndagarna gör vi något annat (oftast är det nattvard och bön eller någon form av bibelstudie och/eller knytkalas). Idag är vi ca 60 vuxna och ett 20-tal barn och ungdomar som räknar Umeå Vineyard som sin kyrka.

Vi hoppas få vara en kyrka med öppen atmosfär och högt i tak där gemenskap med Jesus och med varandra är det centrala.

Umeå Vineyard är med i Umeå kristna råd och verkar där tillsammans med alla andra kyrkor i  Umeå för att väcka tro på Jesus och möta människors olika behov i Umeå.

Du är också välkommen att hjälpa till!