Här kommer en liten påskhälsning från Ulf och Anna

Just nu är det långfredagskväll. För mig har den här dagen gått stilla och lugnt och varit just en lång fredag. Anna har jobbat på sjukhuset och kom hem för en stund sedan och nu sitter vi ner i soffan en stund tillsammans. För ungefär två tusen år sen var det inte lika lugnt. Jesus korsfästes vid 9-tiden eller vid tredje timmen som Markus uttrycker det (Mark 16:25). Kl 12 föll ett mörker över jorden (Mark 16:33) och vid tre tiden på eftermiddagen ropade Jesus högt och dog (Mark 16:34).

På många sätt var det inget speciellt med korsfästelsen av Jesus. Korsfästelse var en vanlig avrättningsmetod i romarriket och Jesu korsfästelse gick på många sätt till så som det var brukligt. Ändå var avrättningen av Jesus långt ifrån vanlig, ordinär eller alldaglig. Bortsett från att Han förklarats oskyldig flera gånger precis innan Han avrättas, bortsett från mörkret mitt på dagen och bortsett från hur fort Han dog hände en rad märkliga saker i samband med Hans död.

Det var en jordbävning, klippor rämnade, förhänget i templet brast uppifrån och ner och döda uppstod och gick efter Hans uppståndelse omkring på gatorna i Jerusalem. (Matt 27:51-54)

Säga vad man vill, men en vanlig och stilla död var det inte. Det var Guds son som dog i ditt och mitt ställe. Officeren som övervakade det hela utbrast skräckslaget när han såg allt detta hända: ”Den mannen måste ha varit Guds son” (Matt 27:54).

Den här påsken får vi minnas, glädjas, tillbe och ära Jesus för det Han gjorde i vårt ställe. Han tar vår synd, vår död, vår oförmåga, våra tillkortakommanden och sakerna vi skäms över och bär allt det i sin egen död för att vi skulle kunna få sann frihet, liv, rättfärdighet, tillfredställelse, glädje, hopp och framtidstro av och genom Honom istället. Det är tack vare Jesus vi nu frimodigt tillsammans med Paulus kan utbrista ”Död vart är din seger? Död vart är din udd?” (1 Kor 15:55).

Han är befrielsen, uppståndelsen och livet!

Följ länken nedan för att se allt bra som händer i påsk och vart du kan vara med och fira Jesu död och uppståndelse tillsammans med Kristi kropp i Umeå.

GUDSTJÄNSTER PÅSK 2018