(Uppdaterad 2016-04-15)

Äntligen finns föreläsningarna från lovsångsdagen ”Närmare Jesus” tillgängliga att lyssna på här på nätet. För att komma dit kan du antingen söka dig fram till ”Predikningar” under huvudrubriken ”Media” och sedan välja ”Närmare Jesus” i den vänstra listan av teman. Du kan också bara klicka på den här länken så kommer du direkt dit.

 

Lördagen den 13/2 2016 har vi förmånen att få inbjuda till en fullspäckad dag helt och hållet kretsande kring lovsång och tillbedjan. Vi kallar den ”Närmare Jesus”. (Här hittar du affischen).

Vi har bjudit in några fantastiska talare och lovsångsledare som ska få inspirera, utmana, utrusta och uppmuntra oss andra.

Det kommer att blir en dag där vi talar om saker som Gudsbild, självbild och målbild. Hur vi som lärjungar och lovsångare kan leva ett sant liv inför Gud, oss själva och inför varandra. Hur vi som Guds avbilder kan spegla Guds skaparkraft. Hur vi kommer vidare i det som Gud har tänkt för oss som unika och skapande människor. Hur vi kan förstå Bibelns sångskatt Psaltaren och vad den har med mig att göra. Vad man behöver tänka på när man lovsjunger eller kanske till och med när man leder lovsång och vad det egentligen är att leva nära Jesus?

På den här sidan kan du hitta information om programmet, talarna, anmälningsproceduren, betalning och en del annat smått och gott som kan vara bra att veta. Vill du vara med hela helgen så stannar Micke Fhinn och leder lovsång och predikar på gudstjänst med Umeå Vineyard kl. 15 på söndagen.

Ju närmare dagen vi kommer desto mer information kommer det att finnas här.

Preliminärt program

Program för lovsångsdag 13/2-2016

 Anmälan, mat och betalning

Anmälan görs enklast genom att du betalar in anmälningsavgiften på 200kr till pg. 1408994-0. Du kan också swisha betalningen till nummer 1236539357. I kostnaden ingår förutom dagens undervisning fika på för och eftermiddagen samt lunch. OBS! Är du ledare för en studiecirkel inom Bilda kan du få tillbaka halva anmälningsavgiften från dem (be om kvitto vid ankomstregistreringen).

Har du matallergier eller andra saker som är bra för oss att veta om, kan du maila det till Ulf Dagerbrant på ulf.dagerbrant@vineyard.se.

Märk betalningen med ”Närmare Jesus”. Skriv också om du avser att följa seminariespår ett eller två. Seminarievalet är inte bindande men hjälper oss att planera för grupperna. Vi behöver din anmälan senast den 8e februari.

OBS! För att vi ska ha din anmälan den 8e februari måste du ha betalt in anmälningsavgiften senast den 5e februari. Efter den 8e februari är anmälningsavgiften 250kr och du måste samtidigt som du betalar skicka ett mail till ulf.dagerbrant@vineyard.se och meddela att du anmält dig.

Välj seminarier

Vi kommer att ha två seminariespår. Man måste inte följa samma spår hela tiden men det kan bli lite enklare att förstå sammanhanget om man gör det.

Spår 1 som leds av Åsa och Micke Fhinn kommer att behandla många aspekter av att vara lovsångsledare. Allt från det första seminariet som handlar om självbild, gudsbild och målbild till det mer praktiska och kreativa hantverket att leda- och att skriva lovsång. Eftermiddagen kommer till stor del bestå av en låtskrivarworkshop som Åsa och Micke också håller i.

Spår 2 inleds med ett seminarie kring den lovsjungande församlingen som hålls av Lasse Petersson. På eftermiddagen kommer vi sedan att få fördjupa oss i Psaltaren tillsammans med David Willgren. Vad har egentligen Psaltaren för funktion i det Nya testamentet, för Jesus och för oss? Hur ska vi förhålla oss till den och vilken typ av inspiration kan vi få från den är bara några av de frågeställningar som David kommer att beröra.

Hitta rätt

Dagen kommer att hållas i Frälsningsarmén i Umeå där också Umeå Vineyard möts till vardags. Du hittar lokalerna på Kungsgatan 47.

Frågor och funderingar

Funderar du på något så tveka inte att ringa eller maila och fråga. Enklast är om du kontaktar Ulf Dagerbrant som är pastor i Umeå Vineyard. Du når Ulf på telefon 073-1531611 eller via mail ulf.dagerbrant@vineyard.se.

Medverkande

Åsa & Micke Fhinn

Åsa & Micke Fhinn –  bor i Uppsala med sina tre barn Joel, Emanuel och Isak. Micke är en av Sveriges mest meriterade lovsångsledare och flera av hans sånger tillhör lovsångsskatten i Sverige. ”Allt som du har sagt”, ”Tacka Herren för Han är god”, ”Under ett vattenfall” och ”Nu böjer jag mig ner” heter några av de mest kända sångerna. Förutom sina egna skivor har han medverkat på flera uppskattade skivor, inte minst från Frizon-festivalen där han tillsammans med Mattias Martinson ledde lovsången under flera år. Micke har tidigare tjänat som lovsångspastor inom Vineyard under många år tillsammans med sin hustru Åsa. De står tillsammans i tjänsten och brinner för att se tillbedjan och kreativitet i alla dess former få liv i församlingen. Till vardags arbetar de båda som musiklärare i grundskolan och Micke är även verksam som en av huvudlärarna på Lovsångslinjen på Dalkarlså folkhögskola utanför Umeå. Mickes senaste skiva ”Underbara dagar” gavs ut 2013 och innehåller  lovsånger av mer personlig karaktär varvat med brukslovsånger för tillbedjan och proklamation. En blandning som har blivit något av något Mickes signum.

Lasse 2013

Lasse Petersson – Veteran inom svensk, kristen musik. Började 1983 som  producent på EFS skivbolag Cantio och arbetade där med bl.a. Freda, Bileams Åsna, Tomas Boström och Charlotte Höglund. Startade distributionsbolaget Viva Music 1985 och drev sedan skivbolaget Viva Records fram till 1999 då flyttlasset gick från Stockholm till Umeå. Fungerade som pastor i en nystartad församling och startade år 2000 David Media. Gift med Sara och har 5 barn och 4 barnbarn. Älskar idrott i alla former och är Djurgården trogen trots drygt ett decennium i Umeå. Lars är sedan år 2013 ambassadör för fadderorganisationen Compassion.

David Willgren

David Willgren – är lärare i bibelvetenskap och snart färdig doktor i Gamla testamentets exegetik vid Lunds Universitet. Han skriver på en avhandling om Psaltarens tillkomsthistoria. David har tidigare jobbat som pastor inom EFK.

 

 

Elsa Rydin

Elsa Rydin – Sångskrivare och lovsångsledare, bosatt i Umeå sedan 1999. Lyckligt gift med Gunnar och de har 4 barn tillsammans, varav 2 fortfarande bor hemma. Elsa lever för att tillbe Jesus och leda andra in i Jesu närhet. Hennes livsmotto har sedan tonåren varit ”Att älska och ära Gud och göra Honom känd”. Största glädjeämnen utöver Gud och familjen är blommor och sångskrivande. Många av Elsas nyskrivna sånger finns på www.elsarydin.se Hennes mest spridda sång heter ”I Din närhet” och är utgiven av David Media. Den finns också i svenska psalmboken nr 757 (Verbum) och i Oaspärmarna. Mest spridda nyare sånger är: ”Vi vänder våra hjärtan till Dig Jesus” och ”Jesus jag älskar Dig Jesus”.