Kanske har du hört den kända frasen cogito, ergo sum?

”Jag tänker, därför/alltså finns jag”.

Låt mig uppdatera med en ”dagens version”.


Jag uppdaterar på instagram, alltså/därför finns jag.

eller

Jag bakar surdeg, därför/alltså finns jag.

eller

Jag har ett välkänt namn, därför/alltså finns jag.

eller

Jag har uppkommit och klarat många publicerade mål, därför/alltså finns jag.

 


 

I en tid då man måste göra saker för att finnas till, annars hamnar man i något slags existenslöst vakuum kan det mest modiga, mest järva vara att säga:

Jag är skapad. Därför finns jag.

Oavsett vad vi gör eller inte, finna frid i att vi aldrig måste återskapa vår egen existens för att finnas till. Vi finns ändå. Oavsett om vi springer marathon eller äter chips i soffan. Vi måste inte stressa för att nå osynliga mål eller normer, eller vara tillräckligt friska för att vara funktionerade medborgare eller ha en plånbok som bidrar till konsumtion.

Helt enkelt: Oavsett; älskade och värdefulla och sedd av en omnipotent Gud.