Sitter på tåget på väg hem från Köpenhamn. Vi har varit 10 personer från församlingen i Köpenhamn på Vineyard Nordic Summit. En konferens som varit återkommande varje vår de senaste åren. Massor av uppmuntran, en del utmaning, mängder av gemenskap och riktigt goa möten med Gud i lovsång och tillbedjan. Kort sagt allt en Vineyardkonferens kan vara 🙂

Jag tror vi alla kommer hem med en del nya tankar, visioner och planer. En sak som (som alltid) var genomgående i konferensen var församlingsplantering. Vi kan ju knappast säga att vi är en plantering längre eftersom vi i höst faktiskt firar 20 år som församling. Trots det tycker jag det känns som att många av de positiva sakerna med att vara en plantering fortfarande finns aktiva i församlingen.

De senaste månaderna har vi dessutom fått vara med av lite av en nytändning. Fler människor på våra gudstjänster. Fler hemgrupper än tidigare och konkreta planer på ett antal steg framåt. Dessutom finns kanske ännu fler okonkreta eller kanske lite suddiga steg som vi vet kommer inom en snar framtid om än inte precis nu.

Det är spännande att vara församling. Jag som pastor har förmånen att arbeta med en härlig samling människor med så många olika gåvor och förmågor. Tillsammans har vi möjlighet att sprida Guds helande rike i en trasig värld. Vi har möjlighet att vara goda nyheter till människor som är ensamma och missmodiga.

Låt oss tillsammans vara Kristi händer och fötter i den här världen.

Redan idag är det dags för Nattvardsgudstjänst. Karin håller i nattvarden och det blir som vanligt tillfälle för bön och förbön, fika och gemenskap.

Välkommen!